2.jpg

E-Mail Afdrukken

Evenementen

Evenement 

Titel:
Veiligheidsdag Noordwijk
Wanneer:
16.06.2012 10.00 - 17.00
Categorie:
Programma Keune Kust 2013

Omschrijving

Op zaterdag 16 juni 2012 vindt op de Koningin Wilhelmina Boulevard de vierde editie plaats van de Veiligheidsdag Noordwijk. Onder het motto: ‘SAMEN VOOR VEILIGHEID’ demonstreren regionale hulpdiensten, als ook landelijke organisaties, hun activiteiten en hulpmateriaal.

 

Tijdens de Veiligheidsdag kunnen bezoekers ervaren hoe het is om hulpverlener te zijn. Vooral voor de jeugd is er veel te beleven, zoals klauteren tegen een 15-meter hoge klimwand van de Koninklijke Marine of navigeren op een echte brugsimulator, zodat jongeren heel even kapitein op een marineschip kunnen zijn. Transport Logistiek Nederland (TLN) leert kinderen hoe de dodehoekspiegel van een vrachtwagen werkt en EHBO vereniging Noordwijk oefent reanimatiehandelingen. Voor de kleintjes is er het blushuisje van de brandweer en een echte boevenbus van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook kunnen de kinderen geschminkt worden en op de foto gaan in een reddingboot of ander hulpvoertuig. De Noordwijkse vuurtoren is de gehele dag geopend voor publiek. Kortom: de Noordwijkse jeugd mag deze dag niet missen!

 

De Veiligheidsdag Noordwijk begint om 10.00 uur met een spectaculaire opening en rond 11.00 uur landt de reddingshelikopter van de Koninklijke Luchtmacht op de boulevard. Gedurende de gehele dag worden er spannende reddingsoefeningen gehouden aan land, op zee en in de lucht. Aan deze oefeningen werken onder andere mee: de Brandweer, Politie Hollands Midden, Reddingshonden Hulpdienst Holland, Urban Search And Rescue Team (USAR), het Nederlandse Rode Kruis, GHOR/SIGMA-team, Ambulancedienst RAD, Noordwijkse Reddings Brigade, KNRM, EHBO vereniging Noordwijk en de reddings-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht (de Tweety). De Veiligheidsdag Noordwijk is om 17.00 afgelopen. Alle activiteiten tijdens deze dag zijn gratis toegankelijk.

 

De Veiligheidsdag Noordwijk is een initiatief van de regionale hulpdiensten in samenwerking met de Stichting Keune Kust Noordwijk. Mede dankzij ondersteuning van de gemeente Noordwijk wordt het evenement om het jaar georganiseerd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het organisatiecomité Veiligheidsdag Noordwijk: Pieter van den Brink, telefoon 06-18641526,

of: Rutger Jongejan, telefoon 06-38824761.

 

Tot ziens op 16 juni!

Voor het volledige programma kijk op: www.veiligheidsdagnoordwijk.nl